dijous, 8 de març del 2007

Rellotge de sol

Per fi hem fet els rellotges de sol! Feia ja uns mesos que els hi vaig dir als clàssics de quart que hi podriem fer un rellotge de sol. Volia fer aquesta activitat a partir de la lectura d'un post d'Isra Hurtado, que havia fet amb els seus alumnes els rellotges. Vaig demanar-li ajuda a n'Isra i de seguida em va enviar el material per fer-ho.
Els meus alumnes ja pensaven que tenia algun tipus d'obsessió amb els rellotges perquè ho havia dit moltes vegades però al final mai ho feiem. Finalment hem deixat uns dies la feia del wiki i els hem fet i aquí teniu els resultats.

Ens va costar un poc trobar l'orientació adequada pels rellotges i, a més a més, sembla que ens hi vàrem equivocar i vàrem posar el gnomon a l'inrevés (mea culpa), però així i tot, tenint en compte la diferència solar amb l'actual, els rellotges donàven, més o menys, l'hora que tocava. Feliciter alumni! Mireu que contents estaveu amb els vostres nous rellotges de polsera.


6 comentaris:

Ana Ovando ha dit...

Unos relojes muy logrados. No sé si te habrán preguntado, como a uno que yo me sé, qué pasa si quieres saber la hora de noche ...

Anònim ha dit...

hola! be al final tot va quedar be i ens em sortiren que es el que conta!
Per cert, molt guapa la foto! m´haure de comprar un movil d´aquests moderns com el teu!



NECKBETH

Anònim ha dit...

Jejejejeje, quina foto... n'Helena i jo amb sos ulls tancats, na Margalida que li cau el rellotge, en Miquel que te mal al pit... jajaja
Va estar bé fer el rellotge, jo vaig riure molt i a mu mare li ha agradat molt, el té a sa cuina, però no sap com va perque clar, no li pega el sol.

Nysha

Anònim ha dit...

Un dia molt xulo, els rellotges també i la foto encara més. Si... que si en sa nit mm'hos pega per sebre quina hora és... m'hos quedarem amb ses ganes!!


xiSQuis*

Anònim ha dit...

Eis! A nes final te escrit un comentari! Vaja foto!! jaja. Pero no havies de posar que ens varem equivocar posat el gnomon, jiji, ja deia jo que no podia sortir perfecte, pero posava l'hora més o menys be eh? quins assos! Apa vaig a serguir fent resumens des mites que dema es s'examen...
Adeeeeeeuuu!
Mineta

malcaraz ha dit...

Gracias Ana por tus comentarios. Mis alumnos ya te conocen como la profesora de blogs y wikis de su profesora de C.Clásica. La verdad es que nadie preguntó lo de la hora de noche (menos mal) pero a raíz de tu comentario a alguno se le ocurrió la brillante pregunta de cómo mirar la hora de noche.