divendres, 27 d’abril del 2007

Ludi et Megalenses

Encara que un poc tard anem a recordar la jornada de ludi romani que, amb el pretex de la festa de les Megalenses, vàrem fer el darrer dia de classe abans de les vancances a primer de batxillerat i a Cultura Clàssica de quart.
En primer lloc ens vam ambientar a l'època romana vestint-nos, com ja vam aprendre a les Saturnàlia, de romans. Tot seguit iniciarem la jornada amb una petita representació del mite de Hipómenes i Atalanta (Bernat i Karen), que van ser convertits en lleons per la deessa Cibeles (Catalina). A continuació començarem a veure, sense molt d'interés per part dels participants, alguns dels jocs practicats per romans.

Les professores van elaborar amb molta il.lusió uns quants jocs grecorromans intentant fer decocarions de l'època a jocs actuals. Així doncs, hi jugarem al yo-yó, al turbo, a la musca aenea, al joc de la delta grega, a les nuces i a les tabes. A poc a poc els alumnes es van anar animant i finalment tota la classe va acabar plena de anous i l'oracle de les tabes va donar els seus consells per afrontar la darrera avaluació.

Va ser una jornada prou amena, però les profes ens hi vàren anar amb la impressió de que els alumnes no havien disfrutat com esperaven. Sembla que la jornada de receptes de cuina de Nadal els hi va agradar més. Ho tindrem en compte per al final de curs.