dimecres, 18 d’abril del 2007

Terminaren les vacances

Ja es nota que avui tothom encara està pensant en les vacances. Les cares de professor@s i alumnes són una mostra evident de que ens hem deixat de veure'ns les cares uns dies. Les darreres setmanes abans de les vacances van ser mogudes, primer pels exàmens i avaluacions, després per la preparació de les activitats finals del trimestre, que van ser moltes.

El darrer divendres de classe vam representar a classe la Caperula rubra en una versió adaptada per Lluís, professor del blog Doceo et disco. Va ser tot un èxit! Després de veure'n quatre representacions diferents de l'obra fins i tot va haver temps per fer una darrera protagonitzada per les profes. Vàrem riure molt. Sembla que, fins i tot, hi ha un vídeo de les profes en acció! Ja vorem com hem quedat vestides de caperula i de lupus.

Al migdia del mateix divendres vam anar a dinar a un restaurant auténticament grec i després al cine per veure la película 300. No estava segura de que als meus alumni els agradara el dinar, però no va ser així; els plats van quedar nets i això que fins i tot algú es va arriscar a demanar una musaka. Els postres no van tenir tant d'èxit, però teniem a Bernat que se'ls va menjar tots els que sobraren.

Respecte a la película va haver opinions molt diferents, però en general crec que els va agradar. Personalment crec que l'estètica d'en Xerxes i d'altres aspectes del film no era la més adequada, però almenys la visió de l'educació i l'exèrcit espartà estava prou aconseguida. Si tenim temps veurem altra versió que menys o menys tracta el mateix tema en el film El león de Esparta i compararem les dues películes.
La vesprada va acabar amb una carrera de fons per arribar al tren però afortunadament hi arribarem a temps.

Per últim dimarts vam preparar una jornada de ludi graeci et romani. Jugarem a la musca aenea, al turbo, a lesja conegudes nuces, a la delta grega i a les tabes. És en aquest últim joc on els alumnes van mostrar sorprenentment la seua habilitat i curiositat per un joc totalment desconegut. Cadascú va probar sort en l'oracle de les tabes i sembla que les respostes van ser molt encertades.

En breu hi podreu veure aquí les fotos .

1 comentari:

Luis Inclán García-Robés ha dit...

Espero amb ganes les fotos!
Enhorabona per totes aquestes activitats.
Lluís.