dijous, 7 de juny del 2007

Joc d'antropònims: ovis collegam quaerit

Durant unes setmanes hem estat treballant els antropònims d'origen grecollatí a Cultura Clàssica. En un principi començarem recordant les grafies de l'alfabet grec, perquè a aquestes altures del curs ja molts les havien oblidat un poc. Després vam veure les etimologies dels noms d'alguns alumnes de classe i, per últim, cadascú ha hagut de intentar representar mitjançant un dibuix l'etimologia d'uns quants noms. La idea era fer una espècie de joc on haguessim de fer parelles tenint en compte l'etimologia grega o llatina i amb l'ajuda d'un dibuix. Per la part de darrera (que no he escanejat) tenim la solució, el nom de persona que intenta representar el dibuix. Així, hem fet un joc que he batejat amb el nom de ovis collegam quaerit, on guanya aquell que més parelles faça.
Aquí teniu una mostra de les targetes: les de color crema tenen per una cara el dibuix i per altra el significat de l'antropònim grec; les de color verd tenen per una cara l'antropònim en castellà i/o català i per altra l'etimologia grega; les de color blau tenen per una cara el dibuix i per altra el significat de l'antropònim llatí; les de color vermell tenen per una cara l'antropònim en castellà i/o català i per altra l'etimologia llatina.
Encara que hi ha alguna erradeta a les targetes de les etimologies la activitat ha sigut molt profitosa i, sobre tot, divertida; fins i tot algú ha descobert l'artista que tenia dins.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Merche ja te val! mira que no posar es meu super dibuix de mart... o es de Jordi que també me va quedar molt guapo!!els altres no tant, però aquests dos mereixen estar aqui.
I a mem quan poses lo de sa Caperula que varem fer noltros, que va quedar com a bé i jo vull ses fotos...

Nysha

malcaraz ha dit...

No et preocupis Bàrbara. Els teus dibuixos realment són mereixedors d'estar al blog a l'igual que la vostra caperula. Ha estat un problema informàtic. Quan he volgut penjar-ne més fotos no em deixava. Demà penjaré una segona tanda de targetes. Lo de la caperula i els taulers dels jocs també ho posarem. Perdona el retard però estic un poc liadeta amb institut i oposicions. Porteu la capsa per dimecres i poder endur-se el tauler.