dissabte, 1 de novembre del 2008

Lemuria 2008


Alea iacta est
! Ja estan fets tots els rituals relacionats amb la vigilia de tots sants. Els nostres Lemurs particulars han estat contents i sembla que ja han partit per tal que el curs vagi bé a la nostra matèria.


Els alumnes de quart i primer de batxillerat van preparar i realitzar els rituals de forma més o menys seriosa. Les nostres ofrenes de menjar i vi als esperits, representats en les fruites de cares malèvoles han de donar els seus fruits durant tot el curs. Alguns alumnes eren un poc reacis a prendre els aliments i el vi que ofreniem, però tothom en va ser valent i ha complir amb el ritual de menjar-ne i beure el que s'havia preparat. Fins i tot alguns han descubert que hi ha faves seques que es poden menjar i el que és més sorprenent encara, que estan bones!

Ha estat un descobriment de molts aspectes: de costums celtes i romanes, d'aliments que es poden menjar a l'actualitat i, sobre tot, quin aliment és el vertader protagonista de Halloween (el nap).



Què us sembla? En voleu saber més aspectes culturals del món clàssic?

N.B. Finalment, i canviant totalment de tema, l'altre dia una de les meues alumnes em mostrava una revista que jo ja esperava des de fa dos mesos. Per si algú no ho sap a la revista muy historia es publica aquest mes un exemplar especial sobre Hispania romana. Als alumnes de primer els va interessar molt; mirarem de llegir-ne alguns articles a classe.

1 comentari:

Anònim ha dit...

¡Hola Merche! Soy Selene de 4ºC pues nada que estamos en clase de informatica y se me ha ocurrido pasar a saludarte. A todos nos gustó mucho la fiesta romana del otro dia, asi que a ver si hacemos algo parecido otro dia, te prometemos que nos portaremos mejor :) bueno pues eso un saludo y nos vemos!! Xaooo!!!