dilluns, 1 de març del 2010

Persy y el ladrón del rayo



Sembla que la Antiguitat Clàssica està més de moda que mai. En poc més de sis mesos la cartelera del cinema ha presentat dues películes de tema clàssic. En octubre podiem veure Ágora i ara tenim a la gran pantalla: Persy y el ladrón del rayo.

Casualment dos dies abans de l’estrena discutiem en classe si aquesta peli tenia a veure o no amb el món clàssic. El cap de setmana vaig poder comprovar que sí que tenia a veure i molt.

I de què va la peli? Algú ha robat Zeus el seu atribut preferit. El motiu? No ho esbrinareu fins al final de la peli. Alguns acusen al fill de Posidó, Persy, del robatori. Aquest jove no té idea de qui es fins que es troba amb una arpia al museu. Tot d’una se n'adona que el seu millor amic és un sàtir i que el seu professor és el centaure Chiró, l'entrenador d'herois. Durant la película veurem Zeus, Hades, Atenea, Perséfone i, el més simpàtic de tot per a mi (i per a dos de les meues discipulae), les curioses esportives alades del déu. Hermes També trovarem molts èssers mitològics: el barquer Caront, l'hidra, el minotaure i com que el prota és Persy, no podia faltar Medusa.

Em va semblar una película molt encertada en molts aspectes (amb les seues matisacions, està clar). És divertida, té intriga, cuida els aspectes formals i respecta prou els referents clàssics que mostra. Considere que és una bona manera d’apropar a tothom la mitología clàssica. A més a més, el format, molt diferent de la película de dibuixos animats Hèrcules de Disney (de la que em vaig recordar molt quan veia Percy y el ladrón del rayo) fa que aquesta película puga interessar especialment als nostres alumnes.

Us recomane que la vegeu. Ja em conteu que us sembla. Ací us deixe unes imatges de la película.




2 comentaris:

Anònim ha dit...

Salve Merche!
Bueno, ya conoces mi opinion sobre la peli, simplemente me encantó. Nos metimos sin saber que tenia algo que ver con el tema de la cultura clasica, y nos llevamos una sorpresa muy agradable porque vimos que tratan la mitologia de un modo muy actual y muy cercano (las converse del hijo de Hermes son increibles :))
Y decir que a mi me gusto muchisimo mas al ver que mi querida diosa tenia su parte de protagonismo en la peli :)
Pues eso Merche, un beso grande!

Atenea ;)

Unknown ha dit...

Enhorabona pel blog!

Com veiem que us interessa l'ús pedagògic de les TIC, ens agradaria convidar-vos a participar al Certamen Internacional EducaRed.

Més informació a: www.educared.org/certameninternacional


Oficina del Certamen Internacional EducaRed
Correo electrónico: certamen@educared.org
Teléfono: 902.905.144
+34.981.975.621