dissabte, 17 de gener del 2009

Concurs: Odisea 2009

Aquests dies us he parlat d'un concurs anomenat Odissea en el que hi podreu participar d'ací a unes setmanes. Com que sembla que sí que hi ha gent interessada en participar-hi us explique un poc com va.

Es tracta de la segona edició d'un concurs que patrocina la secció de la SEEC de Castelló i València, en colaboració amb Prósopon-Sagunt i l'associació Ludere et discere , responsables de l'organització dels Tallers de Cultura Clàssica, de la qual tant us he parlat.

Per participar-hi només heu de respondre a unes preguntes que se us faran a la pàgina web del concurs.Podeu participar-hi en grups de fins a 3 persones. Per tal de fer-ho la vostra magistra us inscriurà al concurs i després us donarà un codi d'accés. El termini d'inscripció finalitza el 30 de gener així que decidiu-se ja!

Les preguntes es formularan entre el 2 i el 4 de febrer. Cada dia es formularan un conjunt de preguntes a les quals haureu de respondre en un termini de 24 hores. La resposta sempre serà una única paraula. Les preguntes de cada dia seran sobre diferents temes (vida quotidiana, mitologia i història) i es realitzaran a partir de la pàgina del concurs. El dijous es publicarà el preguntón (sobre literatura) amb diferents preguntes-pista, les inicials de les quals iordenades formaran la resposta al preguntón. A la pàgina del concurs Odissea 2008 estan els resultats de l 'any passat i les preguntes utilitzades.
El dimecres 11 de febrer es faran noves preguntes per desempatar. Aquestes preguntes es faran a la seu que decidisquen els membres de l'organització del concurs per tal d'evitar ajudes. Finalment l'equip que guanye s'enfrontarà al vencedor de Galícia el dimecres 18 de febrer.

El millor premi per a qualsevol seria la satisfacció d'haver fet una feina ben feta però, per si no és suficiente, també hi tindreu un benefici material. Així hi haurà :
  • Tres primers premis de 100 euros.
  • Tres premis de 50 euros.
  • Quatre premis de 25 euros.
  • El guanyador nacional obtindrà un premi de 400 euros.
I ara reproduesc les paraules que diu al blog Vox graeca una companya a qui admire molt sobre tot per la seua capacitat per motivar els alumnes. Ella diu que el concurs: Es una buena oportunidad para cambiar la rutina de las clases, para que nuestros estudiantes demuestren lo que saben y lo que son capaces de encontrar en libros o en la red, para que por unos días la cultura clásica salga de las aulas para compartir un espacio común de trabajo. No hay nada que perder y mucho que ganar en motivación y esfuerzo.

Que us sembla? Ho intentem?

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Ay Merche ojala tengamos suerte
te imaginas que ganamos? seria muy chulo :)
bueno un beso =)
Atenea 4ºC

Anònim ha dit...

ola merche !!

soc la teua deesa vesta de 4E del

I.E.S Camp De Morvedre ^^

pase per a comentarte.. que ya

paerixia ke haviem oblidat el
blog ...

pero yo no =) xk aci estik =)

encara ke no me haja apuntat al concurs em pereix una bona idea..

espere ke guanyen els nostres companys deus y deeses de clese

bueno yo yamen vaig en una firma molt boinika XD

dew b7ts...(k)

Anònim ha dit...

Merche somos shakira, ariana y saray, esperamos no quedar demasiado mal en el concurso, pero esque las preguntas son muy dificiles y hay que contestarlas en muy poco tiempo, pero hemos hecho lo que hemos podido.
Enfiin un beso :D

Tus alumnas de 4ºE.

Anònim ha dit...

hola Merche! Pues nada que estoy aqui viendo tu blog y también de paso te firmo. Estamos aquí buscando cosas en latín pero no encuentro casi nada jaja. Seguiré buscando.
Bueno me despido ya, adiós!

De la diosa Perséfone de 4E

Anònim ha dit...

merche soc monik te dixe la pag de llati http://users.servicios.retecal.es/jomicoe/del_latin_al_espanol.htm